Kutak za djecu

Aktivnosti djece Children's activities13

Kutak za djecu omogućava djeci da kroz edukativne sadržaje za djecu predškolskog uzrasta razvijaju psih-mototičke, emotivne i socijalne vještine.

Kroz aktivnosti koje organizujemo u Kutka za djecu, učimo zajedno:

–          razvijanje i njegovanje kolektivnog duha

–          razvijanje radnih i higijenskih navika, navika za učenje, rad i odmor

–          navikavanje na stvaranje zdravih drugarskih odnosa

–          socijalizacija djece i sticanje prvih društvenih iskustava

–          razvijanje pažnje, mišljenja, pamćenja i buđenje želje za učenjem

–          organizacija radionica za djecu i roditelje

–          organiziranje kulturnih, humanitarnih, sportskih aktivnosti, igronica, i sl.

KOREKTIVNA GIMNASTIKA

korektivna gimnastika koordinacija tijela Gymnastics for children

Svako dijete ima svoj genetski potencijal, kojeg bi trebalo razvijati. Ako se potencijal na vrijeme ne razvije (od predškolske dobi) manja je mogućnost da će se taj potencijal  kvalitetno razviti.

 

Želimo da dijete  dosegne svoj potencijal, okolina u kojoj odrasta mora biti bogata, raznovrsna i stimulativna. Sposobnosti koje dijete na vrijeme ne razvije, kasnije će mnogo teže da razvije.

Korektivna gimnastika je namjenjena djeci predškolske dobi i omogućava  pravilan rast i razvoj djece.

Dobro organizirani programi u predškolskoj dobi višestruko će da koriste.

Na vrijeme razvijena motorička znanja i vještine u toj dobi pomažu kvalitetnijem odrastanju i pravilnom razvijanju, čime se podiže ukupni zdravstveni status djece te dobi.

U našem programu zastupljene su različite sportske aktivnosti s odabranim rekvizitima prema dobi i mogućnostima djece. Naglasak je na sigurnost u provođenju programa, kontinuitet i raznolikost sadržaja.

Program se provodi tokom cijele godine u prostorijama našeg Udruženja u prijepodnevnim satima.

ENGLESKI JEZIK

Kreativno ucenje creative learning 1

Istraživanja pokazuju da usvajanje jezika u dobi od 3 do 7 godina omogućava djeci puno bolje usvajanje jezičnih zakonitosti stranog jezika, te osigurava bolji izgovor i tečnost, te bolje spontano snalaženje i u govoru i u pisanju na stranom jeziku i napredovanje na srednjim i višim stupnjevima. Naš cilj je da kroz igru i zabavu djeca usvoje osnove engleskog jezika, da se pripreme za formalniju vrstu podučavanja koja će uslediti u osnovnoj školi, te podsticanje motivacije djece za učenjem stranog jezika.

Sve ovo realizujemo uz pomoć Disney Magic English crtanih filmova, koji su tematski podjeljeni i svaki mjesec radimo odredjenu tematsku cjelinu. Engleski jezik se održava dva puta sedmično u prostorijama našeg Udruženja u prijepodnevnim satima.

DRAMSKA SEKCIJA

Jednom sedmično u trajanju od sat vremena održava se dramska sekcija. Cilj koji želimo ostvariti kroz ovu sekciju jeste da kod djece razvijemo: komunikacijske vještine, pažnju i koncetraciju, kreativnost, testiranje i nadograđivanje vlastitih sposobnosti kroz stvarne situacije i različite zadatke. Učenje osnovna scenskog nastupa, koordinacije pokreta i savladavanja straha od javnog nastupa.